Fantasy-World

Lumea imaginatiei tale

Ultimele subiecte

» ID`uri
Vin Aug 20, 2010 4:30 pm Scris de LiOnX

» Sa ne cunoastem
Vin Aug 20, 2010 4:15 pm Scris de LiOnX

» Cine ai fost intr'o viata anterioara?
Lun Iul 05, 2010 10:42 pm Scris de dark angel

» Poti prezice viitorul?
Lun Iul 05, 2010 10:35 pm Scris de dark angel

» Cu ce baiat din Twilight te potrivesti?
Lun Iul 05, 2010 10:30 pm Scris de dark angel

» Poezii.
Vin Iun 25, 2010 1:08 am Scris de LiOnX

» Ce spune scrisul tau despre tine?
Vin Iun 25, 2010 12:29 am Scris de LiOnX

» Alb / Negru
Joi Iun 24, 2010 12:42 am Scris de LiOnX

» Ce melodie asculti acum?
Joi Iun 24, 2010 12:35 am Scris de LiOnX

Navigare

Top postatori

Bia (143)
 
adikady (43)
 
The Role Model (41)
 
Yuuki Kurosu (24)
 
zero kiryu (23)
 
zalmoxis (18)
 
Sandra (17)
 
Mm<3 D.Love (14)
 
Aikad (13)
 
Twilight.Drug (11)
 

Parteneri

forum gratuit

  Another Stranger Me

  Distribuiţi
  Aikad
  Aikad
  Young Member
  Young Member

  Numarul mesajelor : 13
  Data de inscriere : 28/08/2009
  Localizare : Minas Tirith, Gondor, Middle-Earth.

  Another Stranger Me

  Mesaj Scris de Aikad la data de Joi Sept 03, 2009 9:38 pm

  Gen: phsychological, detective

  Capitolul I: Vise cu şi despre şah

  - Acum îi voi da cuvântul lui Lech Kuth, un reprezentant de frunte al companiei noastre.
  - Bună ziua! Nu ştiu câţi dintre voi îmi cunoaşteţi lucrările ori isprăvile, însă cel mai mediatizat caz al meu a fost cel al prinderii hakerului „Fenrir”. După cum ştiţi …
  Cuvintele bărbatului răsunau în întreaga sală, însă nu toţi erau interesaţi de ele. Aşa-numitul „Fenrir” privea de la depărtare şedinţa, pufnind de fiecare dată când mai auzea câte o îmbogăţire, renunţând în cele din urmă să mai fie atent, gândindu-se, în schimb, la supraveghetorii săi. Polonezul, finlandezul, sau ce-o fi, acesta se umflă rău de tot în pene, pufni el, aruncând o privire către bărbat, trăgând încă un fum din ultima ţigară. Trebuie neapărat să scap de matahalele astea …, continuă, deviindu-şi neintenţionat gândurile către trecutul său, dinaintea hotărârii de a sparge parolele unei organizaţii secrete americane. Au zis: Seth, băiete, lasă toate codurile astea şi apucă-te să aprofundezi fizica. Dar ce, i-am ascultat ? Bine, la un moment dat devine prea simplă şi nimic nu te mai uimeşte, mai ales când ai doar teorii în faţă şi nimic demonstrat …, îşi zise el, făcând rotocoale mari de fum. Râse. Era prea haios să-i vezi pe americanii ăştia naivi cum se zbat să-şi păstreze secrete cercetările … Dacă nu era mama de aceeaşi naţie cu ei, n-aş fi avut nici cel mai mic respect pentru ei.
  Se ridică, atrăgând atenţia celor din jur; nu era pentru calităţile fizice neobişnuite, pentru ochii albaştrii anormal de deschişi, dând spre cataractă, sau pentru părul său blond, prea lung şi prea asimetric, ci pentru că era singurul neobrăzat să-i întrerupă discursul conducătorului echipei de elită a companiei.
  - Să vi-l prezint pe cel mai nou membru al echipei mele: Radek Seth Kryl, zis „Fenrir”. Cred cu adevărat că ne-ar putea ajuta la unele cazuri şi are o minte strălucită; deşi a putut gândi să spargă calculatoarele cu cele mai importante cercetări, pun prinsoare că poate fi reeducat.
  Lech Kuth se ridică de la masă, îndreptându-se cu paşi repezi către ieşire pe fundalul ovaţiilor celor din sală. Radek, însă, rămase împietrit, urmărind cu ochii silueta de-acum sufocată de ceilalţi oameni ce încercau să mai scoată nişte cuvinte de la el. Mai bine decât să ajung la închisoare …De notat: dacă te mai apuci de hackereală, ai grijă să-ţi ştergi urmele …

  Trecuse mai bine de un an de la prinderea faimosului „Fenrir”, însă a fost rapid lăsat în umbră, toate posturile de ştiri concentrându-şi atenţia asupra problemelor de stat ce nu mai conteneau să apară. Asta nu însemna că putea fi trecut cu vederea incidentul, iar hackerul să fie lăsat să plece în ţara lui …
  - Este pur şi simplu inimaginabil! Nu ştiu cum de-ai trecut prin viaţă, cehule, dar aici ai să-nveţi cum să lucrezi, altfel puşcăria te mănâncă!
  Sunt singurul om care măcar ştie să lucreze ceva pe calculator şi, totuşi, eu sunt cel certat …, îşi zise Radek, lăsând capul în jos, spăşit, simulând părerea de rău.
  - Chiar nu ştiu de ce l-ai mai adus aici, Lech. Tot ce poate face este să stea la calculator toată ziua şi să-ţi facă ţie tabelele, zise un alt bărbat, ceva mai înalt decât „şeful” însă la fel de blond ca şi Radek. Risipă de facultate bună, mormăi el ca pentru sine.
  Lech Kuth îşi lăsă ucenicul în pace să-i transcrie rapoartele, aşezându-se la o masă pline de hârtii, cu alţi doi bărbaţi – cam de aceeaşi vârstă cu el -, în timp ce blondul scrijelea pe o tablă formule. Radek apăsa plictisit tastele, zâmbind slab şi involuntar de câte ori îşi vedea scris numele. Moşu’ McGuillion avea dreptate: ceea ce fac eu aici nu este reeducare, ci risipă de ani buni de facultate de fizică. Să fac tabele şi să transcriu pe calculator rapoartele lui Kuth nu e tocmai ce mă aşteptam …, îşi zise el, căscând generos.
  - Carson, mergem să investigăm locaţia asta, ai tu grijă de puşti.
  Bărbatul nu adresă nici o replică, mulţumindu-se să dea din mână a semn de la revedere, recitind unele ecuaţii. Radek îi aruncă o privire; Nu cred că se va supăra dacă dorm şi eu puţin, îşi zise el, aşezându-se mai bine-n scaun.
  Închise ochii, lăsându-se învăluit de siluetele ceţoase ale proiecţiilor minţii sale. Se trezi în mijlocul oraşului său natal, în faţa unei biserici impunătoare, cu ferestre mari şi arcade migălos sculptate. Ca în majoritatea viselor sale, mintea-i zbura prin amintirile de acasă. Atât de aproape şi totuşi atât de departe …, răsună suav o voce.
  Proiecţia sa îşi închise ochii; peisajul însă se schimbă, umbrele clădirilor dispersându-se în vidul amar al cotloanelor minţii sale. Împrejurimile se rearanjară într-un ambient pur şi imaculat, fără pământ ori cer, fără pereţi sau uşi. Un deşert al amintirilor ori o mare de vise îngheţate, pe care păşea ca şi pe glia strămoşească.
  - Prea nedumerit în spaţiul propriei tale minţi, sau prea melancolic pentru a mai băga de seamă viruşii ? răsună o voce, cuvintele rotindu-se, parcă, într-o spirală de sunete.
  - Viruşi ? Îmi eşti doar glasul lăuntric, doar o închipuire plasmatică; am avut o zi destul de ciudată, nu mă mir că ajung să visez aşa ceva, îi răspunse proiecţia lui Radek.
  - Oho! exclamă vocea, vocalele prelungindu-se, pierzându-se în vidul pur. Dar nu sunt o închipuire plasmatică! O, nu, sunt mult mai mult! continuă, culminând într-un râset spart şi lipsit de veselie. Sunt mult mai mult …
  În faţa proiecţiei apăru dintr-un vârtej ca de nisip o altă siluetă cocârjată, mică, şi cu forme hâde. Pe măsură ce firele spiralei dispăreau, în faţă i se înălţă şi i se contură un om de aceeaşi vârstă şi de aceeaşi înălţime cu el. Ochii i se colorară într-un albastru atât de deschis, având parcă un văl ceţos deasupra irisului. Părul îi crescu rapid, firele unduindu-se uşor în aerul fără prezenţă, ca o pată caldă şi aurie în acea mare imaculată. Forma feţei i se ascuţi încet, în timp ce buzele i se arcuiau într-un zâmbet strâmb.
  Radek privi încurcat omul din faţa sa; Mintea-mi e mult mai obosită decât credeam …, îşi zise el, cuvintele lovindu-se de pereţii imaginari ai vidului. Şi chiar de-ar fi adevărat, nu pare să fie nimic important. Sunt mulţi oameni ce-mi pot semăna în lume.
  - Nimic important? Ha!, râse proiecţia. Îţi trebuie semne, ai ? Ce-ar fi să jucăm un mic joc. Să spunem … şah, zise, în timp ce apăreau carouri alb-negru suspendate în vid, piesele conturându-se încet deasupra lor. Eu voi alege negrul. Dacă vei câştiga, mă vei întâlni. Îţi aştept mişcarea, Fenrir.
  Radek se încruntă; se apropie încet de uriaşa masă de şah, privind piesele. Ce-am de pierdut ? Chiar am probleme dacă încep să am astfel de vise …, îşi zise el, oftând. Îşi imagină mutarea pe care întotdeauna o făcea la început; doi pioni se mutară, făcându-i cale liberă reginei. Proiecţia zâmbi slab, făcând aceeaşi mutare.
  După alte câteva, Radek se afla în faţa faptului împlinit, reuşind să-i servească pe tavă un nebun.
  - Hm … Pare atât de lipsit de importanţă faţă de acele două piese mari … dar oare ţie-ţi va lipsi ? Vom vedea …

  Radek se trezi brusc, tocmai în momentul în care Lech Kuth şi alţi câţiva colegi de echipă intrară pe uşă, în frunte cu Daniel Flanigan, un trimis al FBI-ului. Carson McGuillion se întoarse apoi, după ce se asigură că nu părea nimic important, se întoarse la treaba lui.
  - Aţi găsit ceva ? îi întrebă Radek, fără să se întoarcă, reluându-şi tastatul rapoartelor.
  - Un munte de răniţi şi morţi. Se pare că cei mai mulţi dintre răniţi erau inconştienţi când au fost omorâţi ceilalţi, zise Aden Frost, lăsându-se pe un scaun, trecându-şi o mână prin părul brunet, scurt.
  - Şi nici o evidenţă a celui – sau celor – ce i-au omorât …, completă Garren Shepard. Şi-au ascuns destul de bine urmele.
  Ceilalţi nu spuseră nimic, mulţumindu-se să-i urmeze exemplul lui Frost şi să se aşeze pe scaune. Radek nu-i mai descusu; nu se dădea în vânt după astfel de lucruri. Americanii ăştia … se omoară între ei aproape degeaba… , îşi zise el, privind plictisit monitorul. Căscă. Doamne, ce vis am putut să am şi eu… Ce joc bun ar fi ieşit din toate ideile astea!
  - Kryl … Seth Kryl, au venit nişte oameni pentru o ucidere. Sunt prea traumatizaţi şi nu ne spun nimic. Au cerut să vorbească cu tine, zise un bărbat, intrând pe jumătate în cameră.
  Radek se ridică, întrebându-se cine-ar putea fi, mai ales pentru că toţi cei mult prea speriaţi cereau să vorbească, de-obicei, cu Farrell O’Brien, fiind unul din cei mai buni detectivi şi un cunoscut psiholog, care deşi vorbea cu un accent irlandez puternic, avea darul de a-i linişti incredibil pe oameni. Merse agale spre sala principală, unde-l aşteptau trei oameni şi alţi câţiva detectivi din altă echipă.
  - Laik, Rance, Rafe … ce s-a întâmplat ? spuse Radek, privindu-i încurcat şi în acelaşi timp sceptic.
  Se aşeză în faţa lor, pe un scaun, urmărindu-le fiecăruia expresiile: o gamă variată, aproape crescendo, pe faţa tuturora putându-se citi spaima, tristeţea şi nelămurirea, o amestecătură între diverse sentimente, aproape de graniţa nebuniei.
  - Seth … îl mai ştii pe Bishop ? Pe Laird Bishop, zise unul dintre ei, nemaipăsându-i de părul său şaten ce-i acoperea mare parte din faţă.
  - Desigur, cum să nu-l ştiu ?
  Băiatul oftă.
  - A fost omorât acum o oră. Am fost trimişi de un martor. Ne-a sfătuit să nu vorbim decât cu tine, pentru că vei şti ce înseamnă toate acestea, că te cunoaşte şi vei şti ce să faci … Nu că nu am fi venit la tine, doar te ştim de …
  Cuvintele lui Rance Garver răsunau vag, undeva în spatele unui perete ca de sticlă a realităţii lui Radek. Era, de-obicei, întrebat de mulţi detectivi spre a-i îndruma în anumite cazuri, iar anumite piese le îmbina cu uşurinţă. Bishop … nebunul din vis, oare ? … Nu, nu se poate întâmpla aşa ceva. Doar nu sunt oracol. Plus că nu am dormit atât de mult.
  - Bine, băieţi, îi întrerupse Radek, voi vedea ce pot face. Mergeţi şi înecaţi-vă
  amarul, eu voi încerca să descurc ceva.

  ________________
  Se presupunea că voi participa din nou la un concurs cu această idee, însă mi-am dat seama [prea târziu pentru a mai repara ce am făcut] că m-am lungit prea mult şi oricum ideea era de prea multe pagini pentru a mă încadra în cerinţe.
  avatar
  Bia
  Admin
  Admin

  Numarul mesajelor : 143
  Data de inscriere : 03/07/2009
  Varsta : 26
  Localizare : Alba Iulia

  Re: Another Stranger Me

  Mesaj Scris de Bia la data de Dum Sept 06, 2009 1:08 am

  oh...ceva politist
  imi place sa citesc ceva politist si enigmatic

  dragut din partea politiei ca i-a dat lui Seth o a doua sansa...si doar sa lucrezi pentru politie nu e rau deloc; salariu bun, toate alea...uneori cu riscul de a fi ucis Very Happy

  Carson McGuillion se întoarse apoi, după ce se asigură că nu părea nimic important, se întoarse la treaba lui.
  - Aţi găsit ceva ? îi întrebă Radek, fără să se întoarcă, reluându-şi tastatul rapoartelor.

  aici ai repetat cam mult "intoarse", ceea ce a deranjat putin

  ma intreb ce are de gand Seth sa descurce;

   Acum este: Joi Ian 24, 2019 8:52 pm